Пилот Нијаз Делић летео је 56 година, али се не сећа овакве трагедије каква се данас догодила на пулском аеродрому када је двоје страних држављана изгубило животе приликом полетања малог приватног авиона.

- Немам баш превише сазнања на основу којих бих могао имати ширу слику о трагичном догађају, али знамо већ сада да се трагедија догодила приликом полетања и да је авион потпуно изгорео. Овако нешто догађа се изузетно, али изузетно ретко. Ја лично не могу да се сетим када сам последњи пут чуо за овако нешто - говори искусни пилот Делић чија породица у Пули већ дуги низ година води компанију "Делић Аир".

Појашњава како у питању може бити милион ситница, али он ипак претпоставља да је или пилот био недовољно искусан с ветром, или је заборавио да деблокира неку од бројних команди.

 

 

- Малим авионима ветар зна да ствара проблеме, али ако је пилот имао више од 300 сати лета, тако нешто му ипак не би требало представљати потешкоћу. Мада данас јесте дувао јак ветар. Можда су заборавили на гориво… Тешко ми је то сад да проценим. Евидентно да је авион пао и да се потом запалио након ударца. Иначе, то је јако чврст, квалитетан и економичан авион, сачињен од специјалне пластике. Шта их је преварило, може показати само време - каже Делић.

(истра24)

БОНУС ВИДЕО: