Што се тиче спавања, свако има своје преференције. Неки од нас воле да носе дугу пиџаму, неки спавају само у доњем вешу, док неки спавају потпуно голи. Свако од нас воли другачије ствари, али има и неких навика око којих се многи не могу сложити, а једна таква је и питање чарапа у кревету.

Лоша вест за свакога ко мисли да не би требало да носите чарапе ноћу - стручњак за спавање је открио да би оне могле да буду кључне за добар сан, преноси Мирор.

Мартин Сили, стручњак за спавање и извршни директор компаније МатресНеxтДеј, објаснио је: "Ношење чарапа у кревет може вам помоћи да загрејете стопала, што може да сигнализира вашем телу да је време за спавање. То вам може помоћи да брже заспите и доживите дубљи сан. Ношење чарапа док спавате потенцијално вам може помоћи да дубље заспите одржавајући ваша стопала топлима. Када су вам стопала хладна, крвне жиле се сужавају, што може да отежа спавање."

Фото: Профимедиа

 

Ипак, то још увек зависи од ваших личних преференција. Стручњак је додао: "Хоће ли ношење чарапа у кревет заиста довести до дубљег сна или не може да зависи о појединцу. Неки људи могу сматрати да је ношење чарапа у кревет неудобно, док други можда неће приметити никакву разлику у квалитети сна'. Ако више волите да спавате без чарапа, добра је вест да постоји неколико других трикова које можете испробати."

Делећи савете за све који желе да побољшају квалитет сна, професионалац је рекао да се такође исплати придржавати се доследног распореда спавања, избегавати кофеин увече и максимално искористити етерично уље лаванде.

- Лаванда има умирујућа својства и може да помогне у опуштању и дубоком сну. Етерично уље лаванде можете да користите тако да га распршите у спаваћој соби или додате неколико капи у у вашу вечерњу купку - додао је.

БОНУС ВИДЕО: