Девојчица (8) коју је отац Урош Пашајлић годинама држао заточену у штрокавом стану и кади на Звездари још увек је у болници и питање је када ће изаћи, јер се налази у јако тешком стању, сазнаје "Блиц".

Према информацијама које поседује Блиц, девојчица је смештена у посебном боксу у Тиршовој где има даноноћну негу.

- Анализе су јој испод нормале. Имуни систем јој је јако лош. Дехидрирана је и неухрањена. Постепено јој се уводи храна, не сме одједном - каже извор "Блица".

Како сазнаје Блиц, девојчица је тиха, повучена и слабо прича.

- Она има осам година, а само 10 килограма. Премршава је за свој узраст. Не може ни да стане на ногице. Зна да каже своје име и презиме, тражи чоколаду, али све то изговара јако тихо. Поједине речи и реченице говори јако неразумљиво или не зна уопште да каже - наводи наш саговорник.

Према његовим речима, оно што буди језу јесте што девојчицу не могу да прегледају хирурзи, јер чим види мушкарца она почне да плаче и да се брани.

- Виче, диже руке као да се брани. Држи се за стомак и непрестано плаче чим јој приђе мушка особа. Психолози ће у наредном периоду радити са њом, биће потребно много времена да се девојчица опорави. Најтеже последице које ће имати биће психолошке - наводи наш саговорник.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Њеном оцу Урошу Пашајлићу данас је одређен притвор до 30 дана по свим тачкама које постоје у нашем законодавству - с обзиром да постоје околности које указују на опасност од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина његове последице довели до узнемирења јавности које може угрозити правично и несметано вођење кривичног поступка.

Он се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву бранио ћутањем и изговорио само једну реченицу којом је покушао да се оправда - да је поново, дуже време конзумирао наркотике и алкохол?!

Урош је ухапшен након што је три дана био у бекству, када су га полицајци у уторак поподне пронашли у штек стану на Карабурми, где се крио код пријатеља.

Подсећања ради, отац је ћерку годинама држао заточену у стану, дете никада није уписало школу, нити било код лекара.

Фото: МУП

 

 

Случај је расветљен након што је Уроша за насиље пријавила емотивна партнерка Ивана Л., која је испричала надлежним органима како је насилник њу, као и његову ћерку, држао заточене у стану! Он је Ивану тукао и злостављао, а тек након њене пријаве откривена је трагична судбина девојчице.

Девојчица је након пријаве одведена код лекара, који су дете затекли видно запуштено и изгладнело, а од потресног призора расплакали су се и медицински радници.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".