Надлежни испитују пријаву ученице (13) једне основне школе у Сурчину, која тврди да је доживела стравично сексуално злостављање од стране свог друга из одељења.

Како је за Курир испричала мајка девојчице, она је 21. марта полицији и управи школе пријавила да јој је ћерку силовао и малтретирао друг из разреда са још двојицом дечака.

Мајка каже да је приметила ћеркино чудно понашање још почетком фебруара, али да је то повезивала са пубертетом, све док стање није почело да измиче контроли. Девојчица се, према њеним речима, повлачила у себе, није хтела да једе, остајала је сама у соби у мрклом мраку и није много комуницирала са родитељима.

- Нисам знала шта да радим, кад год би се вратила из школе, ја бих нам свима поставила да ручамо, а она је говорила како није гладна и онда двадесетак минута касније прича како жели да једе. Она није са нама хтела да седне за сто, јер није смела у очи да нас погледа - каже мајка и додаје да јој је ћерка на крају признала да ју је друг сексуално злостављао, као и да јој је претио.

Фото: Профимедиа

 

- Претили су јој прво да ће мене да пребију и исеку на комадиће, па су онда почели да јој прете да ће то исто урадити и целој породици. Није ни чудо што се плашила да прича о томе - прича мајка.

Како каже, дечаци су њену ћерку малтретирали више пута, некада би је сачекали после друге смене у школи када се враћала кући, а некада би је и извлачили са часова и све то се дешавало у кругу школе.

- Све сам сазнала тако што сам ушла у ћеркин телефон и контактирала њене другарице из школе. Доживела сам шок. Ту су силне претеће поруке, а о томе бруји цела школа - каже мајка и додаје да је са ћерком била у полицији.

Према њеним речима, осумњичени дечак из ћеркиног одељења саслушан је 24. марта у полицији, док за његова два друга не зна да ли су пронађени и саслушани.

- Они нису ученици исте школе, а претпоставља се да су мало старији - додала је и нагласила да је њено дете јако лоше.

- Била је и у болници 20 дана, потражили смо и помоћ психолога. Страшно је истраумирана. Има ноћне море, пије лекове за смирење, када одемо у шетњу добија нападе анексиозности, моја ћерка пати. Она не може то психички да поднесе - завршава мајка и напомиње да се нада да ће виновници сносити санкције и да неће проћи некажњено.

Покренут поступак

- Нама се мајка ученице обратила 21. марта поводом ове ситуације, а ми смо одмах контактирали социјалну службу, полицију и општину. Покреће се дисциплински поступак против дечака, који траје месец дана и онда ће се одлучити шта ће даље да се уради. Истрага је и даље у току, а ми се трудимо да урадимо све оно што ми као школа можемо - каже за Курир директор школе у Сурчину и додаје:

- У редовном смо контакту са мајком, а ученици се препоручило од стране лекара да не присуствује неко време настави. Добија сав потребан материјал за учење и похађа наставу као да је онлајн. За сада је то можда најбоље решење.

БОНУС ВИДЕО: 

ПОТРАГА ЗА ТРОЈИЦОМ НЕСТАЛИХ У ДУНАВУ И ДАЉЕ ТРАЈЕ:Апел породице грађанима да помогну током викенда

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".