Вожња је аутоматски посао, а после година искуства "крстаримо" путевима без размишљања. Иако све то функционише како ваља, у екстремним ситуацијама неправилно коришћење педала може да направи проблем.

Многи несвесно праве грешке, који могу скупо да коштају.

Једна од оних ствари које велики број возача не ради правилно је и притискања папучица за гас и кочницу. Многи то чине тако што целим стопалом стану најпре на једну па на другу папучицу и притом губе драгоцено време премештајући ногу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @drivingskills_

 

Како се показује у видеу који се недавно проширио друштвеним мрежама, постоје два погрешна и један исправан начин.

Потребно је да стопало десне ноге поставите под углом од 45 степени тако да пета буде испод кочнице, а да врховима стопала, померајући га само у пределу пете, лагано додирујете гас.

Многи су у коментарима захваљивали ауторима видеа што су им открили овај једноставан трик који умногоме олакшава вожњу, док су неки писали да први начин није нимало природан, као и да не виде разлику између другог погрешног и трећег, исправног начина. Али како су неки открили, цака је у постављању стопала, које не треба цело да прекрива папучице гаса и кочнице, већ се оне притискају само горњим делом стопала.

БОНУС ВИДЕО: