Капетан Малком Бери рекао је да их је мајка детета, Ејлин Абод, контактирала за помоћ.

- Једна избезумљена жена рекла је да има црну змију у дечјој соби своје бебе - рекао је. - Пронашли смо црну змију црвеног трбуха склупчану око ноге стола за пресвлачење у дечјој соби.

Чланови Нарума ВРА (Narooma Volunteer Rescue Association) прошли су обуку о руковању змијама по принципу "ухвати и пусти" у новембру прошле године. Гмизавац ухваћен у недељу био је пета црна змија са црвеним трбухом коју је посада уклонила са локалног поседа од њихове обуке - али прва извучена из куће. Бери је рекао да је змија била "врло мирна" у тренутку када је уклоњена из собе.

- Било је то заправо врло једноставно хватање и пуштање, ушли смо у спаваћу собу, помакли неколико комада намештаја, спустили торбу за хватање змија и она је заправо сама отишла у торбу. Вероватно смо имали више проблема покушавајући да је извучемо, јер кад смо је пустили, хтела је да остане у врећи, а не да се врати се у грм.

Змија је пуштена у грмље више од 4 километра од куће, преноси аустралски АБЦ. За Ејлин Абод, која је у то време била код куће са својом кћери Ејлом и сестром Оливијом Абод, било је то искуство које пара живце. Она је рекла је да ју је змија пратила кроз кућу, док је њена сестра држала бебу Ејлу и издалека посматрала јурњаву.

- Управо сам пролазила до своје собе и приметила да је на поду змија - рекла је. - Утрчала сам у своју собу и затворила врата, а змија је бесно покушавала да прође испод врата.

Оливија Абод, која је још држала бебу, рекла је да је змија затим кренула према дечјој соби.

- Видела сам њену главу како вири испод креветића, зурила је и само сам затворила врата - рекла је Оливија Абод. - Узели смо мокар пешкир и ставили га испод врата како бисмо били сигурни да се не може измигољити напоље.

Затим су посули брашно око врата како би могли да виде да ли је змија напустила собу, док су контактирали Нарума ВРА. Сестре су захвалиле волонтерима што су змију уклонили и њиховој породици пружили мир.

БОНУС ВИДЕО: