Како се наводи у одговору Центра за социјални рад у случају малолетне поступали су одељење Палилула, а затим и одељење Звездара од њеног рођења, када је породилиште где је рођена алармирало да родитељи нису подобни да се старају о детету.

Центар за социјални рад Београд, одељење Палилула је у складу са својим надлежностима дете сместило у установу социјалне заштите, после чега је покренуло поступак лишења родитељских права за оба родитеља.

Како се наводи, надлежни суд је затим донео одлуку да дете додели на старање оцу. Након тога Центар за социјални рад Београд, одељење Звездара је 2020. године од стране полиције обавештено да има сазнања да се у стану чује плач детета, наводи се у одговору поводом овог случаја.

Фото: Новости

 

Отац се поступајући по пријави полиције нешто касније одазвао на разговор са радницима Центра за социјални рад који су проценили да дете нема никакве трагове занемаривања. Након тога, како се наводи, више није било пријава Центру за социјални рад у овом случају.

По налогу дежурног тужиоца раније данас расписана је потрага за Урошем П, осумњиченим да је био насилан према партнерки и држао своју ћерку (8), за коју је прегледом утврђено да је неухрањена и запуштена. Урош П. се сумњичи за кривично дело насиље у породици и противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза у односу на дете, саопштило је тужилаштво.

Неухрањена, измучена, дезоријентисана

Фото: Новости

 

Kako Kurir saznaje, devojčica (8) koja je pretrpela mučenje i zlostavljanje od strane oca (38) koji je, kako se sumnja, godinama držao u stanu na Zvezdari, od rođenja je pod nadzorom Centra za socijalni rad.

Jezivo zlostavljanje otkriveno je 24. marta kada je devojka osumnjičenog (38) oca devojčice prijavila da ju je pretukao, a zatim i šokirala policajce kada je ispričala da on drži ćerku kao roba u stanu na Zvezdari.

Devojčica je, kako smo ranije objavili, pronađena u kadi u kupatilu stana, a bila je vidno neuhranjena, izmučena i dezorjentisana.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".