Против мушкарца је ВЈТ у Сремској Митровици, пре две године подигло оптужницу због кривичног дела обљуба над дететом, али суд током овог суђења није нашао доказе који би указивали на то кривично дело, већ да је извршио кривично дело недозвољене полне радње над сином.

- Током овог процеса, утврђено је да је он свог тада петогодишњег сина, љубио у уста, стављао му прсте у уста и са његовим полним органом додиривао дечаков анус - наводи се између осталог у судској пресуди.

Поред затворске казне, мушкарцу су одређене и посебне мере, а једне од тих су забрана посећивања места на којима се окупљају малолетна лица, као што су школе, вртићи, обавезно јављање надлежном органу полиције и Управе за извршење кривичних санкција… Суд ће по истеку ових мера, на сваке четири године од почетка примене истих по службеној дужности одлучити о потреби њиховог даљег спровођења.

Догађај који је потресао јавност, “испливао“ је у окторбу 2020. године, када је, ни не слутећи шта ће чути у лекарској ординацији, прадеда (73) довео тада петогодишњег унука због здравствених проблема. Малишан је у разговору са доктором, жалећи се на болове, између осталог и рекао да спава са татом који га често додирује по интимним деловима тела.

Педијатар је прегледао дечака и видео да има два расцепа на аналном отвору, што му је био сигнал да обавести полицију, која је информисала Центар за социјални рад, а они су одмах предузели одређене мере.

Медицинским налазима утврђено је, да ти тада расцепи на анусу, нису настали сексуланим путем.

Отац детета је у својој изјави пред полицијом, негирао оптужбе које су му се стављале на терет, тврдио је да је брижан отац те да никада не би повредио своје дете.

Суђење мушкарцу је прво почело прошле године, али је је судски процес враћен на почетак. Како су тада рекли у Вишем суду, земље које су потписнице Европске конвенције о људским правима, где је и Србија, по члану 6. судија не може да продужава притвор окривљеном чији случај води, што је такав случај био овде.

(Озон)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".