Драган Стојковић Босанац присетио се доживљаја из млађих дана и открио како је остао без зараде у Америци.

- Десио се један пех, украли су ми целу зараду за месец и по дана од 25.000 долара, остао сам без кинте. Неко је из куће где смо живели мазнуо лову. Полиција је дошла и рекла: "То је неко од вас који ту живите мазнуо", покупила се и отишла. Било је трагично за мене. Али био сам као хрчак и скупио сам после новац - казао је композитор.

Босанац је годинама био један од најтраженијих музичара, а, како сам каже, имао је веће хонораре од многих популарних певача.

- Обично певачи погоде пет, шест или десет пута више него музичари. Певачи су чудо. Погодио сам већи хонорар него Нада Топчагић или Радиша Урошевић јер нисам хтео да идем. Миле из Њујорка је дошао и ја се погодим с њим за добар износ. Ред величине, рецимо, 80.000 долара сам зарадио тада. После се испеглају, спакују и пошаљу се кући. Онда их бројиш. Ја сам здравље сачувао бројећи новац. Шалим се, потрошило се, требало је купити стан, кола, одвести децу на море. Од чега? - признао је за "Курир".

Фото: В. Данилов

 

 

Босанац је открио да више не компонује у свом студију, који се налази у подруму породичне куће.

- Морам да вам откријем да у ту просторију не идем последњих пет година, тешко ми да доведем мајстора да ставим неко звоно. Рекох, ако доле свирам па ми позли, умрећу, а неће ме нико чути, па сам се уплашио и зато свирам у кухињи, нашалио се он.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".