Како његови адвокати наводе, операција желуца коју ће имати је веома ризична, исход је непознат, те истичу и да се хирурзи који ће операцију извести "ограђују од ризика и одговорности због њене сложености", пренела је агенција Макфакс.

Тврде да је је операција ''тотална гастректомија'' последица тога што Бокија у затвору ''Идризово'' нису лечили по лекарским упутствима.

Његов правни тим наводи да је упутио нови захтев за прекид издржавања затворске казне због тога што нема другог начина да се санира његово стање, и додаје да "то доказује и ово алармантно погоршање".

Фото: Принтскрин/Инстаграм/boki13official

 

 

Иначе, јавности су се обратили и родитељи Бокија 13, тврдећи да ће њихов син након операције у најбољем случају остати трајни инвалид, као и да ће тражити одговорност за то и да је њихов син доведен у ово стање јер је у затвору био "изложен иживљавању, малтретирању и мучењу".

Подсетимо, Боки 13 од јуна 2021. године издржава деветогодишњу затворску казну због изнуде новца од бизнисмена Јордана Камчева, а у новемрбу 2022. године је задржан у болници где је из затвора одвене на преглед због погоршања здравственог стања, а како је његов адвокат Владимир Туфегџић тврдио, разлог је то што није добијао прописану терапију и адекватно лечење и затвору.

(Република)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".