Како је прецизирано, планирано је да се радови обављају до 22. маја и након тога 24. и 25. маја, и то и викендом и ноћу да би се што мање ометало нормално функционисање саобраћаја.

За потребе извођења радова повремено ће се постављати привремена саобраћајна сигнализација у крајњим левим тракама у оба смера. Важно је да ће за време тако постављене привремене саобраћајне сигнализације бити омогућено коришћење жутих трака за саобраћај свих моторних возила.

Радови ће се изводити фазно. У наведеном периоду део радова ће се изводити са помоћних скела испод мостовске конструкције, у циљу што мањег трајања заузећа коловозних трака на самом мосту. У времену када се технички не буду могли изводити радови, неће бити заузећа коловозних трака, већ ће се саобраћај на самом мосту несметано одвијати.

„Путеви Београда” подсећају и да су радови на санацији бетонских конструкција – носача стубова јавне расвете за 9 стубних места окончани прошле године.

После зимске паузе наставља се санација која је од пресудног значаја за безбедност на Бранковом мосту. Важно је и напоменути и да носачи стубова јавне расвете нису обнављани више од пола века.

(Беоинфо)

БОНУС ВИДЕО: