- Осумњичени М.Н. се брани ћутањем. Био је изведен пред тужиоца Вишег суда у Зајечару, али није желео ништа да каже осим да је његова тренутна одбрана ћутња. Након тога му је одређен притвор до 30 дана. Садашњом одлуком упућујемо га у Специјалну зартворску болницу Централног затвора у Београду ради неуролошког И психијатријског вештачења – сазнајемо од надлежних.

Из тужилаштва истичу и да им још увек није достављен записник о извршеној обдукцији од стране вештака Завода за судску медицину Ниш. Иначе, И пред Основним судом, који је подигао оптужницу против мајке Ј.Т, као И пред Вишим тужилаштвом које је надлежно за М.Н, почело је саслушавање сведока. Иначе, њему прети доживотна робија због кривичног дела тешко убиство.

Због истраге која је у току, за сада не одајемо податке ко је све саслушан, И шта је ко изјавио пред тужиоцима, кажу у оба зајечарска тужилаштва. Иначе, у Основно јавно тужилаштво стигао је и тражени извештај Центра за социјални рад у Зајечару о поступању самог центра у вези са породицом осумњичене, из кога се види да је било више пријава за насиље у породици И то над мајком убијене девојчице, Ј.Т, од стране више чланова те породице. У извештају пише да није било пријава за вршење насиља над убијеном двогодишњом Петром.