Војислав Воја Брајовић деценијама је важио за једног од најталентованијих и најхаризматичнијих српских глумаца који је већ 47 година члан Југословенског драмског позоришта, а мало ко зна да је морао да напусти Београд због политичке ситуације.

Фото: Н. Фифић

 

 

Родитељи познатог глумца су били чланови Партизанских одреда, сматрали су их политички неподобним, па су морали да напусте Београд јер су их сматрали државним непријатељима.

Војислав Воја Брајовић је рођен у Београду, 11. маја 1949. године, а основну и средњу школу је завршио у Ваљеву због ситуације које је задесила његову породицу. 

Воја је своје прве уметничке кораке направио у глумачком друштву "Абрашевић", са којима је, након великог успеха на такмичењу на Хвару побрао комплименте целог жирија и добио мотивацију за свој даљи глумачки рад.

Фото: Архива Новости

 

 

Он је своју каријеру започео у најпопуларнијој серији "Повратак отписаних" у којој је тумачио лик Тихог, која га и данас прати кроз богату глумачку каријеру.

Иако су чувени "Отписани" једна од најпопуларнијих домаћих серија свих времена, глумац не крије да његов покојни колега Драган Гага Николић и он, као чувени тандем Прле и Тихи, од првог хонорара нису могли да зараде ни за хлеб.

- Каскадери су зарађивали много више од нас. Они су наплаћивали по паду и највише су зарађивали, а ми смо остали сиромашни. Мислим да никад нисам био сиромашнији него тада. Потписивали смо уговоре за мале паре. Када сам покушавао да преговарам за већи хонорар, продуценти су ми рекли: "Ако ти нећеш да потпишеш, има ко хоће за те паре!" Нисам имао хлеб да једем - испричао је глумац једном приликом за "Информер".

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

За популарним Тихим су луделе све девојке и жене, а Воја је уз Николића, био један од најлепших глумаца у Југославији.

Завршио је "Факултет драмских уметности", а статус правог заводника, потврдио је улогом професора математике у серији "Бољи живот".

Воја је већ 47 година стални члан Југословенског драмског позоришта у коме је одиграо велики број улога, а данас можемо да видимо у многим популарним серијама.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&