Инцидент се догодио на граничном прелазу Бездан, 4.марта у 20.30 часова када је контролисан држављанин Хрватске Л.М. (49), којем је у возилу детектована радиоактивност, у резервном точку у пртљажнику нађена глава громобрана.

Како је писао СОинфо.орг, присуство радиоактивних материјала, алармирали су постављени сензори на граничном прелазу. Према незваничним информацијама, сензори су се огласили упозоравајући на висок ниво зрачења и присуство „озбиљне количине” радиоактивног материјала у путничком возилу страних регистарских таблица које је чекало на излазак из Србије.

Возач и два сапутника, сви хрватски држављани, су ухапшени на лицу места.

СОинфо.орг је обавештен да је на гранични прелаз, по пријави инцидента, стигла „дежурна екипа из Винче” која је потврдила присуство радиоактивних елемената у возилу. Такође, како је речено том порталу, детектовано је и озбиљно зрачење у пограничној зони.

Незванично, службеницима царине и полиције из суботње смене наложено је да се реше радних униформи и да се одазову проверама здравственог стања. Возило и радиоактивни материјал су 24 сата били лоцирани у близини граничног прелаза Бездан.

Поводом догађаја у коме је дошло до озбиљног угрожавања здравља становништва затражено је образложење ЈП Нуклеарни објекти Србије.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".