Мирослав Марковић (55) из Пирота, који је насред улице упуцао у главу Сању Маноилов (47), пре две године изгубио је сина. Уместо да тада буде подршка својој супрузи, он је након породичне трагедије опсесивно почео да прогања Сању.

Стравичан злочин догодио се у недељу око 10 сати на Тргу ослободиоца у самом центру града. Несрећна жена погођена је у главу док је бирала воће испред продавнице. Мирослав је после тога отишао у полицију и предао се.

- Њихова веза није била озбиљна. Неколико пута су изашли заједно и она је схватила да не жели ништа да има с тим човеком. Међутим, он је опсесивно наставио да је прогања и злоставља. Пријављивала га је, али он се није смиривао - наводи један од познаника за медије.

Мирослава није спречавало ни то што је ожењен, али ни голгота кроз коју је прошао са супругом због смрти сина!

- Марковић има жену која је цењена учитељица у једној пиротској основној школи. Нажалост, судбина његове породице је јако тешка. Имао је два сина. Један син му се убио у 22. години после дуге и тешке болести. Некако се поклопило да је после смрти детета, уместо да са супругом једно другом буду подршка, он потпуно одлепио за Сањом! - прича наш саговорник.

Како сазнајемо, Марковић је имао забрану приласка Сањи, а непосредно пре злочина га је поново пријавила. Због ње је два пута хапшен.

- Признао је кривицу и склопио споразум са тужилаштвом, па је новчано кажњен са 100.000 динара, уз мере забране приласка и комуникације са Сањом. Међутим, поновио је кривично дело прогањање. Због тога су требали да имају суђење 17. марта, али нажалост није га дочекала - наводи извор.  

Сања Маноилов била је власница продавнице обуће и торби у Пироту. Иза себе је оставила сина и ћерку које има из брака с мушкарцем од којег се раније развела.

Само шест дана пре убиства на Фејсбуку је поставила фотографију манастира уз цитат из Библије, што су многи протумачили као њен предосећај да ће се догодити нешто лоше.

- И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога, да и Отац ваш, који је на небесима, опрости вама сагрешења ваша - наводи се у цитату.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".