Малтене сви лекари ове установе који су били на дежурству, плус њих двоје који су дошли од куће да помогну, дали су све од себе да спасу 25-годишњу Исидору П., трудницу из Ужица. Њихови напори ипак су остали узалудни.

Млада жена која је била у шестом месецу трудноће у четвртак око 17 сати, у јако лошем стању, са повишеном температуром и жалећи се на мучнину, примљена је на Гинеколошко одељење. Ултразвуком је одмах утврђено да је плод од 23 недеље који је носила мртав, због чега су гинеколози морали да изазову порођај после кога је враћена на Одељење гинекологије.

Трудница је подвргута даљим терапијским мерама, али јој се нешто касније здравствено стање опет погоршало, температура јој је још више скочила и пала је у кому због чега је пребачена на Централну интензивну негу. Око 23 сата је почела драматична битка болничког особља за живот жене.

Фото: Друштвене мреже

 

Дежурни гинеколози су позвали анестезиологе, интернисте, инфектологе, трансфузиологе, била је спремна и хируршка екипа. Од куће су у болницу дошли и начелник и заменик гинеколошког одељења да покушају да спасу трудницу. Скоро све од лекарског особља што је дежурало прошле било је ангажовано на лечењу 25-годишњакиње.

Фото: З. Кнежевић

 

Од када је Исидора пала у кому више се није пробудила. Лекари су је реанимацијом три пута враћали у живот, последњи пут око три сата иза поноћи, чинили су све што је било у њиховој моћи, али није вредело. Недуго после треће реанимације, трудница је преминула.

Фото: Н. Ј.

 

Мада се за сада само претпоставља да се ради о сепси, разлог смрти показаће обдукција. Како кажу у Општој болици Ужице, формирана је комисија за стручни надзор која ће утврдити да ли се у складу са прописима поступало са пацијенткињом од пријема у здравствену установу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".