Многима је главна асоцијација на Данила Лазовића улога Шћепана Шћекића у серији "Срећни људи". А за њега - то је било зезање на рачун његовог стрица Душана.

Данило Лазовић дефинитивно није био лик који свој приватни живот сервира јавности, за разлику од својих политичких ставова, који ће га код неких дискредитовати и као човека и као уметника. Ипак га већина памти по улогама и готово га идентификује са Шћепаном Шћекићем из "Срећних људи", Черчилом из "Породичног блага"...

Фото: Јутјуб принтскрин/Александар Ковачевић

 

 

Зато није чудно што се многи изненаде кад схвате да су заправо све време имали погрешну слику о Данилу Лазовићу.

Иначе је играо Црногорце много пута ("Лаф у срцу", "Игмански марш", "Одлазак ратника, повратак маршала", "Срећни људи"), и његова супруга Бранка је са Цетиња, али Лазовић није био Црногорац.

Један делић те слике је и прича о томе како је настао Шћепан Шћекић:

- Лик Шћепана Шћекића забава је на задату тему мог стрица Душана, својеврсни омаж њему. Он то апсолутно заслужује јер је духовитији од мене и већи забављач од свега што сам приказао на малом екрану. То је више од менталитета. У лику Шћепана је доказ да народ има неодољиву потребу за забавом - говорио је својевремено Лазовић.

Фото: М. Коковић

 

 

- Занимљиво је да сви мисле да јесте, пошто их је одлично глумио. За Владику Данила у "Горском вијенцу" Љиљана Благојевић ми је рекла да је први и једини пут у театру видела да глумац говори а цела сала за њим понавља стихове - присетила се његова најстарија ћерка Јелена у једном разговору за Новости.

Тад је открила и "тајну Шћепана Шћекића", вероватно најпопуларнијег јунака с Лазовићевог "црногорског репертоара".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".