Како су пренели амерички медији за сутра је била заказана статусна конференција, али је неизвесно да ли ће она бити одржана и да ли ће се Волш уопште појавити на њој.

- Канцеларија окружног тужиоца Норфолка Мајкла В. Морисија саопштила је у понедељак да се случај против Брајана Волша наставља од среде до 4. априла су Окружном суду Квинси. За 1. март заказана је статусна конференција - наводе они. Међутим, с обзиром на то да медији извештавају да је суђење померено за април, за сада остаје нејасно да ли ће се Волш сутра појавити пред судом или не.

Нестанак Ане Волш, подсетимо, пријавили су њени послодавци 4. јануара, пошто се она није појавила на послу. Полиција је одмах отишла у породичну кућу у Кохасету, у којој је живела са супругом и њихово двоје деце, али је он изјавио да је рано ујутру 1. јануара отишла на аеродром јер је хитно морала да се врати на посао. Њен телефон, међутим, истражитељи су лоцаирали 2. јануара у близини кући, а како је Волш давао опречне изјаве о томе где се кретао у данима нестанка, приведен је због ометања правде.

Фото: Фејсбук/Ana Walshe

 

- Истрага која је трајала у данима потраге за Аном, довела је полицију до контејнера за спаљивање смећа, јер је Волш снимљен у близини са џаковима. Детаљном претрагом депоније, пронађени су крвави трагови, делови гардеробе Ане Волш, али и њена ковид пропусница - подсетили су амерички медији како је истрага против Волша, који се сада терети за убиство Београђанке напредовала.

Кључни доказ били су трагови Анине крви пронађени у подруму куће, крвав нож, али и интернет претрага Брајана Волша са таблета њиховог сина. Она је показала да је у време нестанка супруге, Волш на интернету тражио "како се решити тела, колико времена прође пре него што тело почне да трули", али и "како обрисати трагове крви, колико ДНК остаје", као и "колико времена треба да прође да се неко прогласи несталим, да ли неко може да буде проглашен кривим без тела".

- Тужиоци сматрају да је Волше раскомадао своју жену и бацио њено тело. Током истраге, полицајци су пронашле 10 кеса за отпатке испуњених крвавим предметима, укључујући тестеру за метал и секиру - подсећају они.

Фото: Танјуг/АП

 

Брајан Волш се приликом првог појављивања пред судом изјаснио да није крив. На последње рочиште, које је одржано 9. фебруара укључио се видео конференцијском везом, одевен у наранџасти затворски комбинезон. Његова адвокатица, тада је затражила одлагање, јер им нису достављени сви прикупљени докази.

- Средином марта може се очекивати да се Волшов случај пребаци у Врховни суд у Норфоку, пред велику пороту. Кључно за пороту биће да их тужилаштво убеди да је Волш имао мотив да убије супругу Ану - подсећају амерички медији.

Као један од мотива, до сада се помињало велико богатство у некретнинама која је Ана имала на своје име, али се спекулисало и да је решила да га остави. Иначе, у време убиства супруге, Волш је био у кућном притвору са наногицом, због другог кривичног дела за које је чекао пресуду.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".