Док је трајао хладни рад, Беким Фехмиу је важио јединог источноевропског глумца који је играо у Холивуду. 

Трагедија се догодила 15. јуна 2010. године, а његова супруга Бранка Петрић изјавила је да није било знакова да ће доћи до ове кобне трагедије: 

Фото: репринт ТВ Новости

 

-Били смо колеге на академији. Он је мене први запазио, премда жене обично прве шацују. Био је ненаметљив и ничим није давао до знања да га нека девојка привлачи. Али је девојке привлачио и да ништа не чини, што је свакако било интригантно. Кад је реч о нама, није то била љубав на први поглед. Неколико година ми је био само колега. Био је врло марљив, озбиљан и сасвим посвећен студијама, изразито мршав, имао је дивне руке, леп ход, а ја сам волела његове за мушкарца необично дугачке трепавице-изјавила је Бранка.

Како је Беким био одличан плесач, а заједно са Бранком један од најредовнијих, професорка их је често спајала у пар: 

-У пар нас је 1960. спојио и редитељ Бојан Ступица, који нам је доделио улогу мужа и жене у представи "Јаје" Атељеа 212. Како су пробе за ту представу трајале дуго у ноћ, Бојан нас је често аутом возио кући. У једном тренутку Беким ме питао хоћу ли бити његова девојка, а ја сам му одговорила: “Сувише си млад за мене”. Ту реченицу смо касније често понављали. Тих година је моје биће чезнуло за неким другим искуствима, али Беким ми се увек свиђао. И често је био мој витез. На пример, током гостовања у Сплиту пред јутро смо се однекуд враћали и нека нам је групица нешто добацивала. Беким је скинуо каиш с панталона и кренуо према тим младићима. Наравно, импоновала ми је његова неустрашивост- испричала је својевремено она за хрватску "Глорију".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".