Жена која је пресекла потпорне конопце несрећним молерима биће оптужена за покушај убиства и уништавање имовине, саопштили су званичници тајландске полиције, како преноси АП.

У саопштењу се не наводи шта је био мотив осумњичене да пресече конопац, али су тајландски медији јавили да је очигледно била фрустрирана када су се радници појавили испред прозора њене собе, а није била обавештена да ће изводити радове.

Видео-снимак подељен на друштвеним мрежама показује како два радника моле станаре на 26. спрату да отворе прозор и пусте их унутра.

Један од молера, држављанин Мјанмара по имену Сонг, рекао је тајландским медијима да су се он и његова два пријатеља спуштали са 32. спрата због санације пукотине на згради.

Када је стигао до 30. спрата, осетио је да је конопац тежи и када је погледао доле видео је да неко на 21. спрату отвара прозор и сече му конопац.

Покушао је да затражи помоћ из других станова, али никог није био унутра, док је трећи колега наставио да их придржава са врха зграде.

Станарка која их је спасла, Прапхаиван Сетсинг, рекла је да је њен супруг, Британац, приметио радника који је покушавао неког да дозове у помоћ и позвао ју је да разговара са њима.

Управа зграде упутила је молере да пријаве инцидент полицији, а 34-годишња жена је прво негирала да је одговорна, али је полиција послала пресечени конопац на ДНК анализу, преносе медији.

У среду су се жена и њен адвокат појавили у полицијској станици.

Након што јој је полиција показала снимке сигурносних камера и форензичке доказе, признала је, али је негирала било какву намеру да убије раднике.

Осумњичена је привремено пуштена и полиција ће поднети кривичну пријаву суду у року од 15 дана, а она би могла да се суочи са затворском казном до 20 година ако буде проглашена кривом за покушај убиства.

(РТС/Танјуг)