Жупанијски центар (ЖЦ) 112 Загреб о свим дојавама је обавестио надлежне службе које су на терену и да раде на отклањању последица невремена.

На подручју Електре Велике Горице дошло је до више кварова на ниском и средњем напону као последице временских услова, а екипе Електре су радиле на њиховом отклањању, тако да су у 04.21 часова сви потрошачи добили електричну енергију.

Примљено је и више дојава о кваровима електричне мреже на подручју Самобора, Запрешића и Брезовице.

Сви кварови су отклоњени, а једино подручје без електричне енергије је Самобор - Грдањци. 

Екипа Електре Самобор ради на отклањању квара.

Цивилна заштита наводи како је данас због испада 48 ТС из погона око 1.000 потрошача остало без електричне енергије на ширем подручју Двора, а да је синоћ због снежних падавина на подручју града ЖЦ 112 Славонски Брод примио више дојава грађана о падању стабала на тротоар.

ЖЦ 112 Славонски Брод је саопштио да је јутрос у 10:45 без електричне енергије било 2.200 корисника. 
У Пожешко-славонској жупанији ватрогасци су на више места уклањали стабала која су пала због тежине снега на саобраћајнице на подручју града Пожеге.
"Предузеће за путеве д.о.о." Славонски Брод имала је четири интервенције уклањања стабала. 

Због квара на 10 кВ далеководу, без електричне енергије остало је око 2.000 потрошача на подручју Бучја, Пакраца и Чаглића.
У осјечко-барањској и Карловачкој жупанији због снежних падавина ЖЦ 112 Осијек примио је више дојава грађана о падању стабала на коловоз и паркинг, при чему су оштећена четири возила и отежан је саобраћај.

Забележено је више кварова на ниском напону, а без електричне енергије остао је део потрошача на ширем подручју Жупаније. 
У Вуковарско-сремској и Вировитичко-подравској жупанији, ватрогасци су уклањали стабла са тротоара и саобраћајница, док је део поторшача остао без електричне енергије.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".