Најмање осморо полицајаца је имало здравствене проблеме након што су ручали у једном од угоститељских објеката Полицијске управе Загреб. Три полицајца су затражила лекарску помоц́, а за сада нема информација да ли је неко од полицајаца хоспитализован, саопштила је загребачка полиција.

Сви службеници који су затражили лекарску помоц́, додају, конзумирали су храну припремљену у ресторану у Петрињској 30 (на локацији ресторана и храну достављену у мензу у Нехајској 7)."Одмах по сазнању, рад локала је обустављен до даљњег, припремљени су узорци хране за анализу, а о догађају су обавештени санитарна инспекција и Завод за јавно здравље. Надзор над радом услужног сегмента везано угоститељству је у току, а у складу са утврђеним биц́е спроведене неопходне мере", истичу у полицији. Сведоци су описали страшне призоре у року од 24 сата након што је неколико загребачких полицајаца отровано, наводно, трулим кромпиром.

-Било је страшно, људи су поврац́али и падали у несвест у тоалетима, чак и у канцеларијама, ходницима -, рекли су сведоци из неколико полицијских станица.

Наводно, проблем је био у неправилном складиштењу кромпира, који је садржао превелику количину токсина соланина.

(МОНДО)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".