Одлука у вези са тим би требало да буде званично предочена колективу на седници Наставничког већа, која ће бити одржана сутра. После те седнице, требало би и да заседа Школски одбор, који одлучује о евентуалној оставци, после чега в.д. директора поставља министар просвете и то на рок до три месеца.

Није још увек познато да ли ће на седници Наставничког већа бити речи о статусу два ученика, која су наставила да похађају школу након инцидента 9. новембра прошле године и са којима се додатно педагошки радило у оквиру васпитно-дисциплинског поступка.

Н.Ж.(17) је тада измакао столицу професорки Марији Стевановић, док је М.М.(18), снимао цео инцидент. Трећи учесник инцидента, И.К.(17) исписао се из школе дан уочи последње седнице Наставничког већа 23.новембра.

Професорка енглеског језика Марија Стевановић вратила се након тромесечног одсуства на наставу и од понедељка поново предаје енглески језик у Основној школи „Живадин Апостоловић“ и у Техничкој школи у Трстенику. У овој последњој, међутим, више не предаје одељењу трећег разреда, чији су ученици Н.Ж.и М.М.

Фото: Твитер принтскрин/@ZoranIl77273998

 

Републичка просветна инспекција контролисала је процедуру искључења ученика и према незваничним информацијама „Новости“ нашла да процедура није испоштована у целости.

- Министарство просвете је у току спровођења процедуре мониторинга, школу правовремено информисало да је изузетно важно да испоштује законску процедуру у оквиру васпитно-дисциплинског поступка и упозорило на могуће последице ако се процедура занемари- стоји у допису Унији синдиката просветних радника Србије од 6. фебруара, који је потписао министар. 

Сличан закључак о непоштовању процедуре имао је, да подсетимо, и Школски одбор школе у децембру, када су „Новости“ објавиле да је усвојена жалба на решење о искључењу Н. Ж. и М. М,а М.М. наставио са похађањем часова уз појачан васпитно-педагошки рад, што се у случају Н.Ж.догодило од другог полугодишта. Против обојице ученика Више јавно тужилаштво у Крушевцу предложило је изрицање кривичних санкција.

У случају ученика М.М,чека се одлука Основног јавног тужилаштва у Трстенику у вези са подношењем оптужног предлога за кривично дело за злостављање и мучење.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".