Центар за социјални рад у Зајечару потврдио је да је породица на смрт претучене двогодишње девојчице П.Б. у Зајечару била у систему социјалне заштите.

- Центар за социјални рад у Зајечару обавештен је од стране надлежних органа о смрти малолетне П.В. и одмах је реаговао у оквиру својих надлежности. Породица малолетне П.В. је на евиденцији овог Центра била по разним основама још од 2016. године, тако да је Центар за социјални рад континуирано пратио ову породицу у поступцима који су повремено вођени, предузимајући све мере из своје надлежности - наводе се у саопштењу Цен тра за социјални рад.

Девојчица чија се обдукција тела очекује преминула је у зајечарској болници од повреда које јој је у изнајмљеном стану у Зајечару нанео очух, док је, наводи полиција мајка ћутала. У Центру за социјални рад изражавају дубоко жаљење због смрти девојчице и очекују да надлежни утврде брзо све чињенице.

Фото: Фејсбук

 

- У досадашњем раду са породицом није било пријава за занемаривање и злостављање деце, нити је неко од родитеља био пријављиван за насиље у породици у односу на децу - додаје се у саопштењу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".