Нови извештај, представљен уочи суђења о крађи вина у чувеном ресторану хотела Атрио у шпанском месту Касерес, смањује вредност тих 45 боца за половину: са 1,6 милиона на 750.000 евра.

У вези с винима несталим 27. октобра 2021. године, адвокат Рафаел Монтес направио је извештај на четири странице, пренео је Ел Паис.

Напомиње се да их експерт Роберто Небреда, који потписује поменути документ пред суђење, процењује на нешто више од 750.000 евра, половину од 1,6 милиона, колико су проценили менаџери установе, кувар Тоњо Перез и његов партнер Хозе Поле.

- Износ од 1,6 милиона је процењен на основу цене коју су та вина имала на менију ресторана - рекао је адвокат Монтес на питање о упадљивој разлици у ценама прошле среде при изласку из суда.

Са своје стране, менаџери Атрија, који су се повукли приватне тужбе чим су прикупили новац од осигурања, сведочиће на суђењу заказаном за 27. фебруар и 1. март у Покрајинском суду у Касересу.

- Било је веома болно, не желимо више да размишљамо о томе, нити да дајемо процене - каже кувар Тоњо Перес.

Додао је да су он и колеге веома срећни због проширења хотела Атрио и наовоствреног културног фонда.

Очекује се да ће у овом случају бити саслушано више од двадесет људи, међу којима су запослени, власници установе, полицајци, вештаци и сами оптужени.

Винска карта, која има 400 страница са илустрацијама фотографа и филмског ствараоца Хоакина Кортеса, представља једну од атракција Атрија.
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".