Наиме, холивудски студији са којима су потписивали строге уговоре, присиљавали су глумце да воде двоструки живот, а то је значило да ће се у јавности појављивати само са женама, у већини случајева управо са онима које је студио одабрао за њих.

Тако је Рок Хадсон почетком шездесетих година на премијере и доделе награда долазио руку под руку с разним лепотицама, а уједно и у друштву свог дечка, који је такође имао женску пратњу.

 

 

- Нико са грамом памети у глави тада није “излазио из ормара”. То је била смрт за каријеру. Сви смо се претварали да смо хетеросексуалци. Једном смо на премијери срели Пола Њумана и његову супругу Џоан Вудвард. Погледао нас је и насмејао се. На његовом лицу прочитао сам да зна како смо Рок и ја овде заједно. Сви смо се томе смејали - открио је Ли Гарлингтон, за ког је Хадсон једном приликом рекао да је љубав његовог живота.

Средином педесетих година магазин "Цонфидентиал" најавио је Хадсоновом агенту Хенрију Вилсону да ће објавити причу о његовом сексуалном опредељењу, али Вилсон је успео да заустави објављивање откривши им поверљиве информације о своја друга два клијента.

Један од њих био је Таб Хантер. Плавооки и плавокоси лепотан био је једна од првих великих тинејџерских звезди у САД-у, слика и прилика згодног дечка из суседства и симбол америчке мужевности.

 

 

На врхунцу каријере медији су писали о његовим везама с Натали Вуд и Деби Рејнолдс, али Таб је касније у документарцу “Таб Хунтер Цонфидентиал” открио како су те везе биле намештене. Био је геј у време када је холивудска машинерија била непријатељски настројена према хомосексуалцима. Такође је морао да скрива своју сексуалност као и везе с глумцем Ентонијем Перкинсом и клизачем Ронијем Робертсоном.

Своју везу скривали су и Кери Грант и Рандолф Скот. Славни глумци упознали су се 1932. године на сету филма “Хот Сатурдаy”. Недуго након тога почели су да живе заједно и 12 година се делили кућу у Санта Моники и резиденцију у Лос Анђелесу.

 

 

Гранту је студио Парамоунт 1934. године наредио да ожени Вирџинију Черил, али брак је потрајао само 13 месеци и Кери се вратио суживоту са Скотом.

Један од ретких глумаца који није скривао чињеницу да га привлаче и мушкарци био је Марлон Брандо. Холивудска урбана легенда каже да је одбио Софију Лорен и Елизабет Тејлор, али не и Рока Хадсона и Џејмса Дина.

 

 

- Баш као и велики број мушкараца и ја сам имао хомосексуална искуства. Не срамим се тога. Никада нисам обраћао пуно пажње на то шта људи мисле о мени, али ако постоји неко ко је уверен да смо Џек Николсон и ја љубавници, нека наставе да верују у то. Мени је то забавно - рекао је Брандо 1976. године у једном интервјуу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".