Највиши човек у Гани висок је наводно невероватних 2,92 метра. Бар толико је пријавио, али се на крају испоставило да је висок 223 сантиметара - и још расте.

Сулејман Абдул Самед постао је веома популаран у Гани и где год да оде сви желе да се сликају с њим, а све захваљујући неуобичајеној висини.

Та висина чини га највишим човеком на свету, међутим, постоји мали проблем јер нико не може са сигурношћу да тврди да ли справе које болница користи за мерење показују тачне резултате.

Сулејману је пре неколико година дијагностификован гигантизам и од тада сваког месеца иде на редовне прегледе. Међутим, на последњем прегледу догодила се неочекивана ситуација. Сулејман је био виши од скале у ординацији, а зачуђена сестра одмах је позвала колегу.

Фото: Јутјуб принтскрин/JoyNews

 

- Он је сада виши од наше скале - рекла је она.

Њен колега предложио је да узму мотку, закаче је за врх скале и помоћу ње покушају да измере Сулејманову висину. Управо због овог нестандардног начина мерења нико са сигурношћу не може да тврди да ли је он заиста висок 289 центиметара. Вест о Сулејману брзо се проширила земљом и због тога га многи заустављају и поздрављају на улици.

Такође, он не може да вози аутомобил јер су му ноге толико велике да га спречавају да правилно држи волан, али и да стане у ауто. Да би ушао у кућу, он мора у потпуности да савије леђа јер је оквир од врата сувише низак за њега.

Када су га стручњаци измерили испоставило се да је висок 223 центиметара, што је много мање у односу на оно што су лекари у болници рекли.

Иако тренутни рекорд држи Турчин који је висок 247 центиметара, Сулејман не хаје и каже да се нада да ће га једног дана престићи.

- Још увек растем. Ко зна, можда ћу и ја једног дана достићи ту висину. На свака три до четири месеца види се помак у мојој висини - изјавио је он.

БОНУС ВИДЕО: