Андреј Стојаковић, син прослављеног српског кошаркаша Предрага Пеђе Стојаковића, важи за младу наду европске и светске кошарке, а као доказ његовог талента долази позив за средњошколску ол-стар утакмицу.

Он ће бити тек трећи средњошколац из Сакрамента који ће заиграти на Мекдоналдс ол-стар утакмици.

Пеђин наследник није крио одушевљење због овог позива, али је и својим потезом разочарао све српске навијаче. 

- Узбуђен сам што ћу бити тамо да представљам Сакраменто и Грчку. Супер сам узбуђен - рекао је млади Стојаковић, преноси специјализовани кошаркашки сајт Еурохоопс.

 

 

Ипак, оно што може да радује кошаркашке навијаче у Србији јесте чињеница да ово не мора да представља коначну одлуку Пеђиног сина, али може да забрине надлежне у Кошаркашком савезу Србије. 

Стојаковић је као јуниор у просеку бележио око 25 поена и девет скокова по утакмици, па је тренутно рангиран на 16 месту најталентованијх момака из класе 2023. Андреј иначе у Сакраменту хвале јер је одбио да школовање настави у некој од специјализованих приватних академија које се и рекламирају као развојне за НБА таленте, пише Моцарт спорт.

 

 

- Нисам баш превише веровао у промену школе. Хтео сам да останем овде и помогнем Џешуиту да се уцрта на мапу, да постане познато широм Калифорније. Супер сам поносан на све што смо урадили овде - каже Андреј, а и Пеђа Стојаковић нема ништа против.

- Само треба да их пустите да буду оно што јесу. Да им с времена на време дате и осећај за реалност - рекао је прослављени српски кошаркаш.

Андреј Стојаковић рођен је 2004. године у Солуну, а његова мајка је чувена грчка лепотица, Алека Камила.

Фото: Н. Параушић

 

Интересантно је да млади Стојаковић никада није наступао ни за једну младу репрезентацију, али чини се да тренутно постоје веће шансе да обуче дрес Грчке него Србије. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".