Andrej Stojaković, sin proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Peđe Stojakovića, važi za mladu nadu evropske i svetske košarke, a kao dokaz njegovog talenta dolazi poziv za srednjoškolsku ol-star utakmicu.

On će biti tek treći srednjoškolac iz Sakramenta koji će zaigrati na Mekdonalds ol-star utakmici.

Peđin naslednik nije krio oduševljenje zbog ovog poziva, ali je i svojim potezom razočarao sve srpske navijače. 

- Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku. Super sam uzbuđen - rekao je mladi Stojaković, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Eurohoops.

 

 

Ipak, ono što može da raduje košarkaške navijače u Srbiji jeste činjenica da ovo ne mora da predstavlja konačnu odluku Peđinog sina, ali može da zabrine nadležne u Košarkaškom savezu Srbije. 

Stojaković je kao junior u proseku beležio oko 25 poena i devet skokova po utakmici, pa je trenutno rangiran na 16 mestu najtalentovanijh momaka iz klase 2023. Andrej inače u Sakramentu hvale jer je odbio da školovanje nastavi u nekoj od specijalizovanih privatnih akademija koje se i reklamiraju kao razvojne za NBA talente, piše Mocart sport.

 

 

- Nisam baš previše verovao u promenu škole. Hteo sam da ostanem ovde i pomognem DŽešuitu da se ucrta na mapu, da postane poznato širom Kalifornije. Super sam ponosan na sve što smo uradili ovde - kaže Andrej, a i Peđa Stojaković nema ništa protiv.

- Samo treba da ih pustite da budu ono što jesu. Da im s vremena na vreme date i osećaj za realnost - rekao je proslavljeni srpski košarkaš.

Andrej Stojaković rođen je 2004. godine u Solunu, a njegova majka je čuvena grčka lepotica, Aleka Kamila.

Foto: N. Paraušić

 

Interesantno je da mladi Stojaković nikada nije nastupao ni za jednu mladu reprezentaciju, ali čini se da trenutno postoje veće šanse da obuče dres Grčke nego Srbije. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".