Јелица Сретеновић, српска глумица је као девојчица била члан дечјег драмског студија Бате Миладиновића и глумила у неколико ТВ драма. У аналима Факултета драмских уметности остаће забележено да је Јелица једна од најмлађих студената те институције, будући да је факултет уписала са свега 16 година.

Фото: М. Коковић

 

 

Била је примљена у класи професора Предрага Бајчетића, заједно са Горицом Поповић, Тањом Бошковић, Миланом Штрљићем, Љиљаном Драгутиновић, Радмилом Живковић и другима.

Прву улогу у позоришту одиграла је у представи „Лоренцаћо“, коју је режирао Бранко Плеша.

Упркос многобројним улогама које је одиграла, публика је највише памти по лику Ковиљке Коке Станковић из култне серије „Бољи живот“.

Током каријере снимила је неколико реклама и дует „Руска чоколада“ са групом „Последња игра лептира“.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Глумица Јелица Сретеновић (67) има две ћерке, Ану и Ољу, које се ретко појављују у јавности.

Јелица је, кад је имала свега 19 година, упознала свог бившег мужа и за њега се удала након 12 месеци забављања. Током треће године студија на ФДУ је остала у другом стању, али није престајала да одлази на предавања све до 10 дана пред порођај.

11 година након рођења Ане, Јелица је добила и другу ћерку, Ољу. Оља јако личи на маму, а, за разлику од сестре, остала је да живи у Србији.

Јелица је са 45 остала удовица, када је њен супруг изненада преминуо због срчаних проблема. Те године им је било две и по деценије брака. Након тога се није удавала, а живот је посветила ћеркама, унуцима и каријери.

Била је удата за правника Милоша Мишу Сретеновића.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".