Он је у филмовима увек приказивао завидне вештине, а ван великог екрана је и заиста био мајстор борилачких вештина са дугом листом појасева које поседује. 

Славни глумац се сматра једним од зачетника ММА спорта у Сједињеним Државама и трудио се да донесе разне вештине у своју земљу како би се спортисти додатно развијали.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris)

 

Ово се посебно односило на бразилску џијуџицу коју је Чак почео да тренира 1980. године са породицом Маћадо. Глумац је своје искуство скупљао и у Бразилу, и то код славне породице Грејси, која се сматра утемељивачем ове борилачке вештине која се назива још и Грејси џијуџица. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris)

 

Риксон Грејси сматра се највећим мајстором из ове славне борилачке породице и он је ради прихватио Норисов изазов за ММА борбу. Риксону није требало превише да победи глумца и за то му је било потребно само 30 секунди. Чак Норис је био одушевљен његовом способношћу и инсистирао је да породица Грејси своје знање преноси у Сједињеним Америчким Државама. 

Иначе, њих двојица су имали веома интересантну опкладу. Наиме, губитник је морао да обуче веш наопачке и такав хода по дворани. На крају је Чак Норис извукао дебљи крај и морао је да испуни ову опкладу.

Руку на срце, треба напоменути да је Чак Норис заиста изабрао једног од најбољих ММА бораца за свог противника. Риксон Грејси одрадио је 11 професионалних борби и из свих 11 је излазио као победник - два пута нокаутом, а девет пута гушењем или предајом противника. 

За своје заслуге ММА заједници Риксон Грејси је 2014. године примљен у Кућу славних, а три године касније је промовисан у црвени појас бразилског џијуџицуа, највећи могући у овом спорту.

Иначе, отац Риксона Грејсија је чувени Хелио Грејси, мајстор борилачких вештина и један од оснивача бразилске џијуџице. Породичну традицију мајстора борилачких вештина наставио је и Риксонов син Крон Грејси који је познати ММА борац.

Фото: Википедија

 

Са друге стране, Чак Норис има црни појас у теквондоу и кјокушину, трећи степен црног појаса бразилског џијуџицуа, црни појас у џудоу и десети степен у Чун Кук Доу, познатијем као Чак Норис систем. 

Ипак, све је то било недовољно против великог борилачког мајстора. Поражен је за 30 секунди и није му било спаса.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Спортспорт.ба)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".