Припадници полиције, Управе саобраћајне полиције, од данас до 19. фебруара у оквиру међународне акције појачано ће да контролишу возаче аутобуса и теретних возила са циљем да открију почињене прекршаје.

Акција се истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе). Саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила. 

Посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса, саопштено је из Министарства унутрашњих послова. 

Поред тога, Управа саобраћајне полиције ће наредних дана спровести акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају, с обзиром да се због државног празника, Дана државности, очекује појачан интензитет саобраћаја на свим важнијим путним правцима у нашој земљи.

Активности у контроли саобраћаја биће усмерене на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја, у првом реду управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине, непрописно претицање и некоришћење сигурносног појаса.

(МОНДО)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".