"Узми рачун и победи" је наградна игра са фискалним рачунима коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом, како би мотивисала грађане да се заинтересују за тему сиве економије и да се активно укључе у њено сузбијање тако што ће узимати фискалне рачуне приликом сваке куповине, била она велика или мала.

За оне који нису упућени, рачуне не морате чак ни да скупљате као ранијих година у наградним играма, већ можете и да инсталирате апликацију уз помоћ које ћете скенирати кодове са рачуна и тако их уносити у систем.

Право на учешће у Наградној игри имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије.

Фото: Инстаграм

 

Да ли могу да се скенирају сви рачуни?

Могу да се скенирају рачуни који имају QР код. Скенирање QР кода са фискалног рачуна може се обавити тако што учесник у главном менију апликације изабере опцију "Скенирај код", притисне дугме "Покрени камеру" и усмери камеру мобилног телефона на QР код фискалног рачуна. Након успешног скенирања, на екрану ће се појавити обавештење да је рачун додат у базу података.

Фото: Илустрација Новости

 

Важно је обратити пажњу да могу да се скенирају само рачуни "Промет-продаја" (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга). За сваки успешно скенирани или ручно унети рачун, учесници ће добијати свој јединствени код који се састоји од два слова и шест бројева.

Када ће бити треће, четврто и пето извлачење?

Већ су одржана два извлачења у наградној игри "Узми рачун и победи", а треће, четврто и пето одржаће се на РТС-у у 18 часова:

Треће извлачење 11. фебруар 2023 - Два двособна стана у Београду
Четврто извлачење 18. фебруар 2023 - Двособан и трособан стан у Београду
Пето извачење 25. фебруар 2023 - Трособан и четворособан стан у Београду

Фото: РТС принтскрин

 

Трособан стан је у објекту Петица на Новом Београду, као и четворособан стан, а двособни станови су у Земуну или у објекту Петица. 

Да ли могу да учествујем у наредним извлачењима, ако нисам извучен у прва два?

Фото: РТС принтскрин/Н.Фифић

 

Можете. Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имаће фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који буду регистровани након тога или који не буду извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу. Такође, сви рачуни који не буду добитни у овом кругу наградне игре, биће у конкуренцији за награду у другом кругу наградне игре у другој половини 2023. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".