Тако ће пензионерима бити омогућени превентивни лекарски прегледи и бесплатан одлазак у музеје и галерије, а како би се подигао ниво њихове дигиталне писмености на три локације у Београду биће постављено тзв. "Технолошко ћоше".

Када је реч о превентивним лекарским прегледима, за пензионере ће сутра, 11. фебруара, од 8.00 до 16.00 часова на територији Београда бити организовани општи офталмолошки, ултразвучни и општи интернистички прегледи односно преглед специјалиста опште медицине и то у 13 домова здравља.

Ови прегледи ће бити доступни у домовима здравља Раковца, Земун, Лазаревац, Гроцка, Стари град, Вождовац, Нови Београд, Чукарица, Врачар, Сопот, Младеновац, Савски венац и Палилула, док ће у огранку Дома здравља Вождовац у Рипњу и здравственој станици у Јајинцима бити доступан ултразвук абдомена.

Пензионери ће имати прилику да бесплатно уђу у 27 музеја и галерија у Београду међу којима су Народни музеј, Музеј Николе Тесле, Етнографски музеј, музеји савремене, примењене и позоришне уметности, Музеј Југославије, Музеј Иве Андрића...

Најстарији Београђани ће, уз асистенцију младих волонтера, моћи да се упознају са различитим дигиталним вештинама. Моћи ће да сазнају како да дођу до потребних информација на интернету, да отворе налог на е-Управи...

Млади волонтери ће пензионерима објашњавати и основе безбедног коришћења друштвених мрежа, као и остале погодности које нуди дигитални простор.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".