Певач Амел Ћеман Ћемо прошао је кроз прави пакао када му се пре пар година здравствено стање озбиљно закомпликовало.

Од најобичнијег проблема на глутеусу, који се појавио 2020. године и температуре која га је пратила готово годину дана дошао је до стравичне дијагнозе.

- Имао сам инфекцију, апцес на глутеусу, који је изазвао неки вирус. То је био само бол. Све је изазвала мононуклеоза коју сам ја имао, а нисам ни знао да је имам. То је било предсептично стање. Све је било уредно, међутим када је доктор узео то да санира, мислио је да сам ја већ добио сепсу - присећа се Амел Ћеман Ћемо у емисији "Ординација" на РТС-у.

Након третирања и гомиле антибиотика и санирања једног проблема, стигла је копривњача.

Фото: АТА имагес

 

 

- Само лице ми није било захваћено. То је било и од антибиотика, које сам ја и кроз вену добијао, да не бих добио сепсу. Живот ме је научио да не говорим јао, да ли има још нешто, јер увек има. Жао ми је што до људи не допире то да је само здравље у животу важно - каже Ћемо.

После свега долази и најозбиљнији проблем са грлом.
- Боли ме грло, одем код лекара и узимам терапију за ангину. После тога одем код лекара и сазнам да имам кандиду од антибиотика, међутим остане ми на крајнику нешто као карфиол. Онда констатујем да је то изазвала мононуклеоза. Мени је предложено да то морам да отклоним, и првобитни налаз је био позитиван, али већ други налаза је био да су у питању малигне ћелије. Када ми је саопштено, ја сам то само чуо - каже певач и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Сео сам у ауто и нисам могао да кренем ни лево, ни десно и само сам почео да плачем. Тако сам стајао сат времена. Прва ствар је била да пошаљем поруку психолошкињи са молбом кад има први слободан термин да дођем. И прво сам то урадио и онда сам кренуо у акцију. Професор који ме је оперисао већ ме је проследио код свог колеге са онкологије. Моји родитељи ништа о овоме нису знали - каже Ћемо, који је одлучио да о овоме тек сада проговори.

Дијагноза је била карцином крајника

- Прописана ми је била хемиотерапија. Једно јутро сам се пробудио са интуицијом да идем по још анализа и других мишљења. То сам и урадио, што се испоставило да сам радио исправну ствар. Професор који ме је опет прегледао рекао је да је мој имунитет катастрофалан и да не би требало да идем на хемиотерапију. И ја сам га послушао, кренуо сам на имунотерапију и сада сам већ три пута радио анализе и све је чисто - рекао је Ћемо у "РТС ординацији", који каже да му је требало месец дана да поново почне да пева.

БОНУС ВИДЕО: