Иако су готово сви светски медији објавили вест да је бивши играч Челсија пронађен жив под рушевинама зграде у Хатају, његова судбина још увек није позната.

- Молим вас да не пишете да је неко преживео, пре него што добијете потврду. Људи имају породице, пате и бол све више расте. Немамо информације о Атсуу, нити о Танеру Свуту. Ја ћу вам лично јавити чим нешто сазнамо. Зар вам не бих рекао да су у болници - рекао је за "Хуријет" тренер Волкан Демирел.

У уторак се појавила вест да је Атсу извучен из рушевина и да је на путу за локалну болницу. Међутим, клупски лекар Хатајспора Гурбеј Кавечи истиче да се фудбалер још увек води као нестало лице.

- Када смо чули вест да је одведен у болницу Дортјол, отишли смо и погледали да ли је тамо, али њега није било. Нажалост, страхујемо да још увек нису пронађени - каже лекар Хатајспора.

Од разорних земљотреса у Турској прошло је више од 48 сати. И даље је огроман број људи затрпан под рушевинама и како време пролази све је мања могућност да ће неко бити пронађен жив.

Атсу је, иначе, некадашњи играч енглеских клубова - Челсија и Њукасла. Он је био чак четири године члан Челсија, али за њих није играо јер су га слали на разноразне позајмице. У Њукаслу је оставио велики траг и одиграо више од 100 мечева.

Кристијан је био саиграч у црно-белом табору са Александром Митровићем, најбољем српским фудбалером за 2022. годину.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".