Наставница Марија С. којој су 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику ђаци измакли столицу и смејали се њеном паду, а при томе је снимали је и путем друштвених мрежа, дистрибуирали тај снимак, враћа се у школу.

Она ће, како се сазнаје, после боловања, поново почети да ради 14. фебруара. Али ће у разреду, како се ситуација одвијала, затећи и двојицу ученика, учесника тог немилог инцидента, који су били избачени, па враћени у школу.

Трећи ученик је, подсећамо, својевољно напустио школу, да би потом покушао самоубиство, а онда је упућен на психијатријски надзор у једној од здравствених установа, који је одбијао.

Коментаришући целу ову ситуацију, начелник школске управе Расинског округа, Зоран Асковић је за РТК потврдио да се два ученика сада налазе у истом разреду Технике школе у Трстенику. Они су после вођења дисциплинског поступка, појачаног васпитног рада, добили решења о искљкучењу из школе.

Адвокати срушили одлуку о искључењу из школе

Онда су, потом, они ангажовали адвокате и на основу недостатака, односно одређених неправилности у вођењу дисциплинског поступка, морали су да буду враћени у школу.

- Са једним од ученика који је прошао тај појачан васпитни рад, за сада ради тим за насиље у школи, који ће на основу тога да ли се поправио, или не, дати предлог Наставничком већу да донесе своју одлуку , о искључењу или о останку тог једног ученика у том разреду и у тој школи. После тога ће, на основу предлога наставничког већа директор школе донети коначну одлуку.

Што се другог ученика тиче, он једно време није ишао у школу па са њим и није могао да се спроведе тај појачан васпитни рад. Сада, кад је он у другом полугодишту кренуо у школу и са њим је настављен појачани васпитни рад. Када се и са њим заврши тај појачани васпитни рад, заседаће тим, који ће наставничком већу дати предлог, а овај ће свој предлог проследити директору школе - истиче Асковић.

Наставница очекује судске одлуке

Дотле, оба ученика у истом одељењу и истој школи похађају наставу. У међувремену, наставница Марија С. која је све време била на боловању, најавила је повратак у школу 14. фебруара.

Али, она је, како преносе поједини медији, изјавила да ће се пре тога обратити Министарству просвете и Школској управи како би јој направили план подршке, исто као и према ученицима чија је она жртва насиља. Она, такође, очекује и да ускоро и тужилаштва, односно судови у Трстенику и у Крушевцу донесу одлуку у поступку.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".