Рано ујутро Турску је погодио јак земљотрес јачине 7,8 по Рихтеру, а сат касније уследио је нови удар јачине 6,7. Земљотрес је изазвао велика разарања и много жртава.

Пар сати пошто су два јака земљотреса погодила турско-сиријску границу из Сирије су такође стигле језиве сцене разарања.

Метеоролог Иван Ристић укључио се у јутарњи програм Курир телевизије где се дотакао ове страшне несреће коју су турски држављани преживели.

Наиме, он је открио да ли такав земљотрес може да погоди Србију, али и које су црне тачке удара.

- Зима је најбезбеднија што се тиче нашег региона. Већ почетком марта постоје велике шансе да се појаве јачи земљотреси. Тако да полако улазимо у тај несигурнији период што се тиче земљотреса. Сада можемо осетити те неке мање земљотресе, међутим, од марта можемо осетити те јаче земљотресе од 5 степени Рихтерове скале. Тако да је пролеће стандарно чупаво. Црне тачке су централна Србија и Копаоник. Моја теорија каже да где год имате неко брдо, оно није ту безвезе. Већ постоји шанса за земљотрес - рекао је метеоролог.

Подсетимо, Фаут Окај потпредседник Турске саопштио је јутрос да је широм Турске у стравичном земљотресу који је рано јутрос погодио ту земљу срушено и уништено 1.710 зграда.

Према његовим речима до сада су пронађене 284 жртве земљотреса, док је према првим подацима које је Окај саопштио повређене су 2.323 особе.

То није како је навео коначан број јер велика акција потраге и спасавања је у току и те информације се мењају.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".