Жарко и његов брат су чекали храну у једној кафани када су били нападнути и када је глумац чија је каријера била у успону починио злочин. О свему томе је говорио адвокат Тома Фила: 

- То се десило у августу 1993, тридесет година је прошло, а и даље се прича о томе. Било је много добрих адвоката и судија, али на том проблему су пали племенски - каже Фила, који не крије да му је и самом био угрожен живот јер је бранио глумца.

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

 

- То су путеви несреће. Прво је играо Марка Краљевића у младости, прећено му је смрћу збпг тога, а узео је пиштољ да се брани. Друга несрећа је што му се ауто није затварао, а трећа несрећа је што је држао пиштољ у ташни која се није затварала у потпуности - каже Фила.

- Када сам ја дошао, Жарко је два месеца био без адвоката. Ја га браним, звао ме је његов брат, управник затвора. Бранио сам га бесплатно. То се није радило за паре. Они су претили, један је хтео да ме убоде ножем - присећа се чувени адвокат.

Нажалост, Лауш је на пут кренуо наоружан, а због тога носи етикету несрећног човека. 

- Душан Машић се пријавио да иде са мном, имао је два пиштоља, да се бранимо док можемо. Сва срећа по Жарка Лаушевића да су довели келнерице из Босне да сведоче. Он је пошао са братом да поједе пљескавицу. Изађу из кола заједно, а Жарко се сети да му не раде врата и узме ташну и касетофон. Један се од њих удварао тој што је правила пљескавице, прорадила је сујета, а Жарко је тада имао чисту биографију - прича Тома.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић/В. Данилов

 

Подсетимо, трагедија се одиграла у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године. Том приликом Жарко Лаушевић је убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19), а Андрију Кажића ранио у пределу гениталија, недалеко од подгоричког кафића након туче.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".