Осумњичени је сада ухапшен. Кажу да је убио две старије жене. Али још много тога је отворено – укључујући и питање трећег убиства.

Осумњичени за свирепи злочин је Србин стар 31 годину. Сем убиства најмање два немачка пензионера ухапшен је и због пљачки. Немачка полиција расписала је потерница за њим, а тамошњи медији означили су га као серијског убицу.

Осумњичени је отац двоје деце из Србије, а сумњичи се за убиства у Швебиш Халу.

- Истражитељи терете мушкарца за убиство жена (77) и (89) у њиховим становима. Осим тога, проверава се да ли је мушкарац одговоран и за пљачку и убиство жене (83) пре око две недеље. Такође, провера се и да ли је ухапшени у октобру 2020. године у околини убио још једну пензионерку (94) 2020. године - пише Стерн.де.

Он се сумњичи да је прошле недеље убио 89-годишњака у Михелбаху ан дер Билцу и 77-годишњака у Швебиш Халу, 12 километара даље, прошлог децембра.

Фото: ЕПА

 

Осумњичени је у Немачкој дошао почетка децембра. Тела жена пронађена су у њиховој кући. Оружје за убиства набавио је у близини места злочина у Михелбаху. О чему се ради није првобитно откривено, али до сада није расветљена ни смрт 94-годишњака чије је тело пронађено у Швебиш Халу у октобру 2020. године, у непосредној близини стана мртве 77-годишњакиње. И овде полиција претпоставља убиство.

У случају смрти у Швебиш Халлу, канцеларија јавног тужиоца претпоставља да је реч о убиству из похлепе. Тамо се наводи да је осумњичени украо троцифрену суму новца. У случају убијених у Михелбаху, истражитељи су говорили о убиству из нехата. Бројни делови слагалице довели су до идентификације починиоца“, рекао је шеф полиције Рајнер Милер.

Пронађени су и ДНК трагови, а осим тога, успеху потраге допринела је и фантомска слика, односно фото-робот наводног починиоца, која је настао након пљачке у Илшофену, након што је осумњичени средином јануара претио жртви пиштољем.

Овај 31-годишњак још није дао никакве информације о оптужбама, рекао је виши јавни тужилац Харалд Лустиг. Према сопственим изјавама, оптужени је почетком децембра отпутовао у Немачку са супругом и двоје деце. Он нема адресу регистрације у Немачкој.

Фото: ЕПА

 

Како преноси Билд, осумњичени је ухапшен током полицијске акције 31. јануара око 16 часова. Место хапшења било је само 150 метара од прва два места злочина у Швебиш халу. Како преноси Штутгартер цајтунг, у уторак је претресен стамбени блок у округу Швебиш Хол у Тулауерхоеу. Ту су и два од три места злочина. Због тога је десетак државних службеника заштитило зграду од пролазника и, између осталог, обезбедило трагове у контејнеру за смеће.

Штутгартер цајтунг цитира и сведоке који су рекли да су видели човека са лисицама. Касније су из куће изведени и жена и дете. Стан и подрумски одељак су убрзо након тога запечаћени.

Након проналаска тела прошле среде, страхови од серијског убице су се проширили у селу. Насиља су узнемирила посебно старије особе у региону Швебиш Хола. То је било друго тело пронађено у кратком временском периоду и треће од 2020. године.

Злочини

  • 14. октобар 2020 Наследница пиваре Елфрид Хухлер пронађена је мртва у свом стану. У међувремену, полиција је трагала за женом са "упадљивим црвеним кармином" која би могла да буде осумњичена. Тражен је и извесни човек који је имао контакт са погинулом особом.
  • 23. децембар 2022 77-годишња жена пронађена је мртва у свом стану у стамбеној згради. Била је жртва убиства. Према писању листа Билд, стан погинулих је удаљен „мање од 200 метара“ од места злочина 14. октобра.
  • 25. јануар 2023 У раним вечерњим сатима, жена је пронашла свог 89-годишњег комшију мртвог у свом стану. Место злочина поново је удаљено само око километар од домова претходних жртава, преноси Судвестпресе.

Фото: Polizei Aalen

 

Пензионери су побијени у среду

Истражитељи су пронашли паралеле у три случаја и постали сумњиви јер су три жртве биле старије жене из истог региона и убијене у среду. Истрагу и преглед су до уторка називали „рутином“ и „аутоматизмом“.

- Оваква гомила убистава није уобичајена у овом руралном подручју", цитирао је главног јавног тужиоца Харалда Меррија лист Билд. „Упадљиво је да су жртве увек старије жене. То је веза која дефинитивно постоји- .

Мислим да убица шпијунира своје инвалидне жртве у супермаркетима

Брат убијеног 89-годишњака недавно се нашао на мети истражитеља, преноси лист Билд. „Питали су ме да ли сам се свађао са сестром. Пре треба да се запитају да није у сва три случаја исти починилац“, тражи брат. „Верујем да убица шпијунира своје жртве са инвалидитетом у супермаркетима.

Страх се шири у малом граду Швебиш Холу. Полиција препоручује "мало опрезније" и појачано присуство на улицама. Они тренутно „све чешће спроводе патролне провере како би повећали осећај безбедности међу тамошњим грађанима”, рекла је портпаролка града Пија Рајзер за Судвестпрес.

(Фоцус.де)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".