Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Теодоре Ј. (20) и Филипа Т. (20) због сумње да су у Београду и Панчеву заједно са Марком С. (20), који је у бекству и против њега је поступак раздвојен, од фебруара до јуна 2022. године, малолетну оштећену терали на проституцију и сексуалну експлоатацију.

Осумњиченима се оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, на терет ставља кривично дело трговина људима у саизвршилаштву, за које је запрећена казна затвора од најмање пет година.

Тужилаштво је предложило да се Теодори Ј. и Филипу Т. продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело, док је за Марком С. расписана међународна потерница.

Фото: МУП РС

 

Такође, тужилаштво је предложило суду да малолетној оштећеној досуди имовинско правни захтев у износу од укупно милион динара, због претрпљеног страха, физичких болова, повреде части, угледа, слободе и права личности, као и да окривљене обавеже на плаћање трошкова судског поступка.

Сумња се да су Теодора Ј. (20) и Филип Т. (20) заједно са Марком С. (20) од фебруара до 1. јуна 2022. године, малолетну оштећену, која је тада имала 16 година, приморавали на проституцију и сексуалну експлоатацију, искоришћавајући њене тешке животне прилике, доводећи је у најпре у заблуду, а потом употребљавајући силу и претње.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".