На ове начине најлакше ћете се решити жутих мрља на душеку:

Природно решење

Помешајте воду, со и соду бикарбону у чинији да направите смесу. Алтернативно, поспите соду бикарбону право на кревет. Немојте ставити само на замрљано подручје, иако на њему треба користити више мешавине него на другим местима. Чистите цели душек и побрините се да се плесан не прошири превише.

Након што сте смесу нанели, оставите да одстоји 30 минута. Након тога обришите мрљу мокрим пешкиром. Не морате брисати соду бикарбону на другим местима, можете је само усисати након што завршите с чишћењем мрље.

Фото: Профимедиа

 

Помоћу детерџента за судове

Опет вам треба сода бикарбона, осим што ћете је овај пут помешати са детерџентом за суђе. Сваки детерџент за посуђе је добар избор, не брините превише о робним маркама или мирисима. Смеса коју сте направили треба бити пенушава. Нанесите је на замрљано подручје, развуците га рукавицама или мокрим пешкиром. Након што га нанесете на цело умрљано подручје, оставите да одстоји око 10 минута. Затим га обришите мокрим пешкиром.

Фото: Профимедиа

 

Још нисте готови. Попрскајте умрљано подручје хидроген пероксидом, а затим истрљајте мрљу мокрим пешкиром. Обришите преостали пероксид сувом крпом. Поступак је готов, осим ако мрља није нестала. Ако је то случај, поновите цели поступак испочетка.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".