Глумац Јово Максић који игра у филму Олуја каже да га је рат у бившој Југославији много променио, али да данас не мрзи никога.

Јово верује да је веома важно да људи погледају "Олују" јер је то, како истиче, антиратна прича.

- Основни циљ је био да се направи једна антиратна прича, јер рат никоме не доноси добро, ни победнику, али ни ономе ко је изгубио. Обични људи увек највише страдају. Велика одговорност је била на Милошу Радуловићу, да од толико материјала направи причу и да се не изгуби нит у свему ономе што ће бити приказано и у серији - рекао је Јово Максић.

Фото: АТА имагес

 

 

Глумац је и сам избегао током рата, али је рекао да нема негативних емоција у њему, иако га је оно што се догодило променило:

- Не мрзим никога. Злочин је злочин, треба се бавити том темом. Ми кроз нашу историју имамо прегршт тих тема и треба се њима бавити из аспекта да се то никада више не догоди. Живот иде даље. Променило ме у једној ствари, да разумем човека. Можда грозно звучи, али моје животно искуство ми је донело то да разумем оно што радим - рекао је Јово који је дошао из околине Книна са 22 године када је осетио шта значи рат.

Популарни глумац напоменуо је да у „Олуји" не игра себе, али да је филм веома истинит.

- Другачији је ментални склоп био тада, као да је то нека давна прошлост. Трудили смо се да се приближимо том времену. То је већ крај рата. Људи су се променили, постали су суровији... Бавили смо се тим стварима, да не улепшавамо, једноставно то је тако било, док ће у серији бити много емотивније - рекао је Јово у емисији „Кец на једанаест" и открио због чега сви треба да погледају фим „Олуја": 

- Треба гледати да се никада више не понови - рекао је популарни глумац, преноси "Република".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".