Силвана Арменулић рођена је 18. маја 1939. године у Добоју као Зилха Барјактаревић, као четврто дете од њих тринаесторо.

Своју музичку каријеру започелаје врло млада, а убрзо постала једна од највећих певачица југословенске народне песме.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Имала је бројне хитове, али као печат њене каријере била је песма "Шта ће ми живот без тебе драги" коју јој је написао Тома Здравковић.

На врхнуцу славе и каријере, СИлвана је трагично изгубила живот у 38. години у несрећи која се догодила на магистралном путу Београд–Ниш код Колара.

 

 

Заједно са њом погинули су и и Миодраг Јашаревић, шеф народног оркестра РТБ-а, који је те вечери био за воланом, и Силванина сестра Мирјана Барјактаревић, која је била у шестом месецу трудноће.

Међутим, многи не знају да је певачица имала још једну сестра, Дина Бајрактаревиц Николић.

Дина и данас чува успомену на трагично настрадале сестре, а једном приликом је и говорила о њима за "Блиц":

 

 

- Биле смо много повезане, Мирјана, Силвана и ја. Посебно последњих дана биле смо нераздвојне. Силвана је била поднела папире за развод брака. Имала је јако лош брак са Радмилом. Почела је да се забавља са спортским коментаром Марком Марковићем. Били су заљубљени једно у друго. Требало је да се деси још једно, треће, рочиште да се разведе од Радмила, али зла судбина је то спречила. Она је била сасвим друга особа када је са нама сестрама, фамилијом, него каква је када се појави пред публиком.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".