– Острво у облику срца 142.000 м2 од којих је на продају део са нешто више од 30.000 м2 који је у једном комаду и простире се на више од 500 метара обале. Са овом некретнином можете да урадите нешто заиста јединствено, посебно када се ту стално паркирају гости са јахтама попут Бијонсе и Џеј Зија (Бионсе је тамо чак једном прославила рођендан), Џефа Безоса, Мајкла Џордана итд. – стоји у огласу на сајту Индеx.хр.

Као једна од опција помиње се и отварање ОПГ-а, преноси Морски.хр.

„Газдинство које се може основати на површини од три хектара. Поред тога, може се изградити 400 квадратних метара надземних објеката и 1000 квадрата подземних објеката. Одлична је прилика за пољопривредни елитни туризам са вилом и/или ресторан и велики магацин за маслине, вино и друго зачинско биље…“, напомиње се у огласу.

– Тако је, три хектара острва су оглашена за продају. Интересовање је за сада релативно велико, а најозбиљније интересовање показали су поједини инвестициони фондови, потврдио је за Задарски.хр Силвестро Кардум, представник продавца.

Фото: Гугл мапс принтскрин

 

– Немам агенцију за некретнине, само помажем власницима у продаји. Реч је о четири повезане парцеле неколико власника укупне површине око 32-33 хиљаде квадратних метара. На тој земљи има стабала макије, а некада је било и маслина. Сви власнички папири су уредни и власници су уписани. Власници су из Мрљана на острву Пашман. Власници остатка острва нису били заинтересовани за продају – додаје Силвестар, који верује да ц́е успети да прода део најпопуларнијег хрватског острва.

– Према постојећем закону, на таквој површини са ОПГ-ом за узгој маслина или винове лозе могуће је изградити вилу или ресторан површине 400 квадратних метара и још 1.000 квадрата подрумског простора. Стога се инвестиција свакако може исплатити – наглашава он.

На страницама огласа стоји да се парцеле за продају налазе на око 500 метара од обале.

Острво Галешњак у Пашманском каналу једно је од најпрепознатљивијих хрватских острваца, а Брајтсајд га је својевремено уврстио на листу 20 светских чуда. Научници са Одсека за археологију Универзитета у Задру открили су 2019. године да су људи тамо живели пре више од 7.000 година.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".