На телу је имао убодне ране, нанете највероватније ножем, а тачан узрок смрти биће утврђен обдукцијом у Институту за судску медицину. С обзиром на то да се Јован бавио мењачким пословима, верује се да би мотив злочина могао да буде дужнички однос између жртве и убице.

Његово беживотно тело, испред аутомобила "фијат 500" новосадских регистрацији, уочили су случајни пролазници и алармирали полицију. У колима, али и ван њих, било је трагова крви. Ко је и због чега усмртио овог четрдесетседмогодишњака, засад се само нагађа, а новосадска полиција, која је у уторак до касно у ноћ обављала увиђај, интензивно трага за починиоцем. Јован је, како сазнајемо, пре убиства седео са пријатељима, када је, како се сада може чути, примио поруку преко мобилног телефона. Претпоставља се да је отишао да се нађе са неким ко му је дуговао новац.

Не искључује се могућност да убиство није било планирано, већ да се догодило у афекту и да је свему претходила свађа власника мењачнице и особе која је са њим била у колима. И даље је непознато да ли је Јован код себе имао извесну количину новца, а његови познаници кажу да је увек у торбици имао већу суму, и када би га неко позвао, одмах би долазио да купи или прода девизе.

Станари овог дела Адица, кажу да у уторак ништа нису чули нити видели, и да су за злочин сазнали када су видели полицију и кола Хитне помоћи. Додају, међутим, да је камера видео-надзора са оближње куће све снимила и да је полиција узела снимак.

На снимку се, наводно, види да су до тог места дошли Јовановим колима, за чијим је воланом био он, и да су се ту паркирали. Још се, како сазнајемо, види да је у аутомобилу у једном моменту дошло до кошкања и туче, после које га је особа која је била са њим у колима извукла напоље преко сувозачког места и оставила испред возила.

За трагично настрадалог власника мењачнице, који се у Нови Сад пре три деценије доселио из Коњица у Босни и Херцеговини, познаници кажу да је био изузетно добар човек, спреман сваком да помогне, и да није имао никакве везе са особама из криминалне средине.

Шокирани трагедијом, напомињу да не могу ни да претпоставе ко би могао на такав страшан начин да му науди. Јанићијевић ће бити сахрањен сутра, на Градском гробљу у Новом Саду.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".