Ова остварења надахнута су истинитом причом о Вери Пешић, шпијунки из времена Другог светског рата, познатој и као српска Мата Хари.

Глумац Петар Зекавица, који је већ низао бројне роле у Русији, у "Вери"  је тумачио лик немачког официра који је заљубљен у главну јунакињу и бори се за њену љубав док води унутрашњу борбу.

- Карл Краус је херој Трећег рајха, веома способан и користан обавештајац који је навикао да немачки прецизно и беспоговорно извршава војна наређења, истовремено је и мушкарац који је у ватреној вези с прелепом и изузетно интелигентном младом женом. Вера је жена због које је спреман да промени своју германску природу и оглуши се о наређења команде - изјавио је раније глумац, чија се бака, игром случаја, борила у антифашистичкој борби за ослобођење Југославије против Немаца у поменутом рату.

Фото: Г. Јовић/Н. Бабић

 

Петра наша публика зна по улози у серији "Државни службеник" и филму "Дара из Јасеновца".

- Више од 15 година траје моја каријера и исто толико година сањам кад ћу нешто да снимам у Србији". У серији "Државни службеник" добио сам веома занимљиву улогу. Није ми се посрећило и иронијом судбине опет играм Немца, који је културни аташе у амбасади Немачке у Београду. Зекавице су из Новог Пазара. Мама је рођена у Ријеци, а отац је Србин из Лике. А ја сам клинац с Дорћола, из Добрачине. Ту је прошао најлепши део мог детињства. У Москву сам стигао са 13 година. Отац је отишао тамо да ради, убрзо затим је избио рат у Југославији и није било смисла враћати се за Београд. Моја прича личи на многе приче наших људи по белом свету из тог времена - испричао је Зекавица за Курир.

Фото: РТС принтскрин

 

Од наших глумаца је највише радио са Биковићем.

- Упознали смо на снимању филму "Бездушни 2". До сада смо радили заједно на три пројекта. Поред "Бездушног", снимали смо и филм "Изнад границе реалности" и велику историјску серију о Руској револуцији - "Крила империје". Пре тога се нисмо познавали. Било би лудо снимити с њим неку руску комедију, где бисмо наступили као два брата Србина (смех)".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".