Ova ostvarenja nadahnuta su istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, poznatoj i kao srpska Mata Hari.

Glumac Petar Zekavica, koji je već nizao brojne role u Rusiji, u "Veri"  je tumačio lik nemačkog oficira koji je zaljubljen u glavnu junakinju i bori se za njenu ljubav dok vodi unutrašnju borbu.

- Karl Kraus je heroj Trećeg rajha, veoma sposoban i koristan obaveštajac koji je navikao da nemački precizno i bespogovorno izvršava vojna naređenja, istovremeno je i muškarac koji je u vatrenoj vezi s prelepom i izuzetno inteligentnom mladom ženom. Vera je žena zbog koje je spreman da promeni svoju germansku prirodu i ogluši se o naređenja komande - izjavio je ranije glumac, čija se baka, igrom slučaja, borila u antifašističkoj borbi za oslobođenje Jugoslavije protiv Nemaca u pomenutom ratu.

Foto: G. Jović/N. Babić

 

Petra naša publika zna po ulozi u seriji "Državni službenik" i filmu "Dara iz Jasenovca".

- Više od 15 godina traje moja karijera i isto toliko godina sanjam kad ću nešto da snimam u Srbiji". U seriji "Državni službenik" dobio sam veoma zanimljivu ulogu. Nije mi se posrećilo i ironijom sudbine opet igram Nemca, koji je kulturni ataše u ambasadi Nemačke u Beogradu. Zekavice su iz Novog Pazara. Mama je rođena u Rijeci, a otac je Srbin iz Like. A ja sam klinac s Dorćola, iz Dobračine. Tu je prošao najlepši deo mog detinjstva. U Moskvu sam stigao sa 13 godina. Otac je otišao tamo da radi, ubrzo zatim je izbio rat u Jugoslaviji i nije bilo smisla vraćati se za Beograd. Moja priča liči na mnoge priče naših ljudi po belom svetu iz tog vremena - ispričao je Zekavica za Kurir.

Foto: RTS printskrin

 

Od naših glumaca je najviše radio sa Bikovićem.

- Upoznali smo na snimanju filmu "Bezdušni 2". Do sada smo radili zajedno na tri projekta. Pored "Bezdušnog", snimali smo i film "Iznad granice realnosti" i veliku istorijsku seriju o Ruskoj revoluciji - "Krila imperije". Pre toga se nismo poznavali. Bilo bi ludo snimiti s njim neku rusku komediju, gde bismo nastupili kao dva brata Srbina (smeh)".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".