- Зет се утопио, а сестра ми је умрла пре 10 година од карцинома. Имају троје деце који су сада сирочићи. Њиховој најмлађој ћерки је натеже, под терапијом је а јуче је хтела да скочи у реку да пронађе оца - прича видно потресен шурак Решад Хајровић коме је зет Сафет Зекић (56) скочио у реку да помогне комшији (70), а онда их је обојицу однела набујала Трнавица.

Истакао је да су Сафет и његов комшија покушавали да сачувају радионицу и кућу, али нису имали џакове већ су стављали даске и најлоне.

- Вода је била толико јака да је повукла комшију, мој зет је тада скочио за њим како би га спасио. У том тренутку вода га је потопила. Мој сестрић је све то видео и трчао је до једног дрвеног мостића како би покушао да спаси оца. Нажалост, није успео а затим је и он сам упао у реку. Сестрић је успео да се задржи за гране, а затим је у помоћ стигао и комшија који је успео да га задржи. Само пуком срећом је спасен. У једном дану могао сам да изгубим и зета и сестрића - објашњава Хајровић.

Напоменуо је и да су Сафетова деца сада сирочићи.

- Има троје деце. Његов најстарији син има 32 године, а најмлађа ћерка има само 17 година. Немају деца ни оца, а ни мајку јер ми је и сестра умрла пре 10 година од карцинома - истиче наш саговорник.

Хајровић каже и да за свог зета има само лепе речи.

- Он је био радник, добар, вредан.. Душа од човека. Обожавао је своју децу - додаје он.

Како каже, Сафетово тело пронађено је јуче око 13 сати.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".