Након што је испекао два колача од бисквита са различитим врстама јаја, Џејмс је расправљао о разлици између кокошјих и пачјих јаја. Додао је да је квалитет јаја кључан за добар пекарски производ. Разговор се окренуо на тему како место на којем држите јаја може да промени њихов утицај на различита јела. Рекао је да су "сва јаја порозна", што је довољан разлог да никада не стављате јаја у хладњак.

Објаснио је да јаја "упијају све укусе из хладњака" због текстуре љуске. Јаја у хладњаку такође нису добра идеја јер хладна јаја нису увек најбоља за справљање хране. Но, држање јаја у хладњаку продужава њихов рок трајања, па је најбоље да их спремите одмах после куповине.

Џејмс је раније да би маргарин требало да буде забрањен.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

 

Он се нашалио да га толико мрзи да жели да га заувек уклоне са полица супермаркета. Џејмс је енглеске медије проговорио о својој мржњи према маргарину којег многи користе уместо маслаца.

- Маргарин треба забранити. То је готова храна, то је храна у пакету, скривена со, скривена маст. То је ужасна, ужасна ствар, то је скоро па пластика. Ја сам дете фармера. Увек смо код куће имали пуномасно млеко, маслац и павлаку. У нашој кући није било полуобраног млека - истакао је.

- Велики проблем ове земље није само у коришћењу маргарина, већ чињеница да у Великој Британији не кува толико људи као у Француској, Италији или Шпанији - рекао је познати кувар.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".